Historik

torsdag 17 februari 2011

Odling på fönsterbrädan...

2011 fönsterbrädan2
2011 fönsterbrädan1

Mina Pelargonier har övervintrat på fönsterbrädan, de har fått mycket dagsljus och ca: 17 grader. Perfekt för dem, men lite för kallt för mig. Så är det att bo i ett hundraårigt gammalt hus. Väl ventilerat!
Har mest doft ooch unika sorter, har ju förmånen att min mor nästan bor granne med Rockdala plantskola, Hollsta udde utanför Norrköping. Så där är jag titt som tätt.
Idag skall de planteras om i fina terrakottakrukor, ny fin jord gör nog dem gott. Sticklingarna sätter jag i torvbriketter.
Men de får vara kvar på fönsterbrädan ett tag till, vinkastet är visserligen frostfritt men temperaturen svänger för mycket !

Snart är det dags för bokrea, hittat några böcker som jag skulle vilja köpa....

Ha en bra dag, KIA
Ps: 3 kattungar söker nytt hem !!!!!!!

2 kommentarer:

  1. Ursöta är de, de små kattungarna :) Men som sagt, vi har fullt :)
    Tror att alla mina pellisar har gått hädan i vinter, kikade på dem i källaren men nej, inget liv där inte. Får ta en tur till Orust och köpa nya när våren har kommit - eller tigga skott av de som har ;)
    Ha det, kram ♥

    SvaraRadera
  2. Ja nu är det dags att väcka pellisarna till liv.. Mina lever Lotta!! retas lite bara =).. men de ser inte så fräscha ut som dina Kia, där ligger mina i lä. I helgen är det dags att ta fram dem och börja väcka dem till liv lite lätt, har hela veckan på mig för jag har sportlov då.. sporta va!? tänker jag inte mer än kanske upp o ner i trapporna o hämta pellisar då kanske. Ha det gott Kia.. Kram/Monica

    SvaraRadera